utorok, 19 marca, 2024

ANGLIČTINA, DETI

Ako sa 10-ročný Adam naučil po anglicky

Adam začal v septembri chodiť do 4. ročníka na ZŠ. Angličtinu v škole majú 2x týždenne, čo je na pokroky v rozprávaní málo. Aj keby počas školského roka žiadna hodina neodpadla, nebol žiaden lockdown alebo mimoriadne voľno, za celý rok by v škole mali len okolo 60 vyučovacích hodín. Každá po 45 minút. Odčítajte čas zapisovania a pričítajte ďalších viac ako 10 spolužiakov a učiteľku v triede. Na rozprávanie v anglickom jazyku teda veľa času neostáva. Ani pre celú triedu, nieto ešte pre každé dieťa.

Jazyk je zručnosť, a zručnosť sa naučíš len ak ju budeš trénovať. V prípade angličtiny je táto zručnosť rozprávanie. Veď uznaj – ako sa opýtaš niekoho či ovláda cudzí jazyk? Do you SPEAK English? SPRECHEN Sie Deutsch? Použiješ vo vete slovíčko ROZPRÁVAŤ.

Napríklad náš študent Adam má preto každý utorok a štvrtok ráno pred školou individuálnu angličtinu v Jazykovej škole Target. Začína vždy o 7:00, končí o 7:30 a potom, už svieži a zobudený, ide do školy. Hodiny s lektorkou sú online, preto ich absolvuje pokojne aj v pyžame.

Online doučovanie ráno pred školou?

Hodiny sú zamerané na rozprávanie a to tak, že Adam hovorí minimálne 50% času z hodiny. Progres na jeho angličtine je viditeľný a dovolím si tvrdiť, že obrovský. Druhým benefitom je, že bude mať angličtinu už navždy rád, lebo vďaka Veronike je každá hodina radosť. Smiech a zábava sú samozrejmou súčasťou hodín, inak to predsa nejde.

Takéto pohodlné hodiny môžeš mať aj ty alebo tvoje deti. Ušetríš čas, nemusíš sa presúvať alebo voziť svojho syna či dcéru do jazykovky a perfektne využiješ čas. Na ranné vstávanie sa dá ľahko zvyknúť. Skvelé je to, že po rannej hodine máš zo seba vždy dobrý pocit a to sa s tebou prenesie aj do celého dňa. Okrem samotnej angličtiny sa zároveň naučil aký štart do dňa zvyknú mať úspešní ľudia. Privstať si doslova len pár minút skôr je spoločnou črtou úspešných a šťastných ľudí.

Tak čo, vieš si predstaviť mať online vzdelávanie ráno pred odchodom zo svojho domova? Dal by si to? Klikni na web Target školy a vyber si skupinový alebo individuálny kurz, doučovanie z 8 cudzích jazykov plus kurz slovenčiny pre cudzincov!

Učíme angličtinu, nemčinu, španielčinu, taliančinu ruštinu, poľštinu, francúzštinu rovnakým systémom zameraným na rozprávanie a úplne inak ako poznáme v klasickej škole. Prihlás sa na kurz alebo ukážkovú hodinu na www.target-skola.sk.

Autor článku: Branislav Švec, riaditeľ Jazykovej školy Target