utorok, 19 marca, 2024

DETI, UČÍME (sa) JAZYKY

6 základných otázok pri prihlasovaní sa do jazykového kurzu

Rozhodli ste sa zahryznúť do cudzieho jazyka a prihlásiť sa na jazykový kurz? Týchto 6 otázok by vám malo pomôcť pri rozhodovaní sa.

 

1) Akou formou bude prebiehať daný kurz?

Zistíte, či daná forma “sedí” vašej povahe, či povahe vašich detí, príp. ak máte nejaké znevýhodnenie (zrakové, sluchové, pohybové…), či bude kurz pre vás, či vaše deti prínosom alebo zbytočne vytvorenou záťažou.   

2) Kedy bude prebiehať daný kurz? Je termín garantovaný?

Dozviete sa, či kurz nenaruší vaše pracovné povinnosti alebo školskú dochádzku vašich detí.

3) Čo dosiahnem po absolvovaní kurzu?

Niekto berie kurz ako spoločenskú zábavu, koníček, osobný rozvoj, spoznávanie krás jazyka…

Niekto potrebuje pragmatické výsledky: napr. byť pripravený absolvovať pracovný pohovor, nadobudnúť zručnosť viesť e-mailovú komunikáciu s obchodnými partnermi, byť pripravený na jazykovú skúšku…  

4) Ako je daný kurz ukončený?

Budete mať jasno v tom, či po jeho skončení dostanete certifikát školy o absolvovaní kurzu, certifikát s akreditáciou, či možnosť prihlásiť sa na medzinárodné skúšky, atď..

5) Kde bude prebiehať výučba? Bude sa miesto meniť?

Prostredie na nás vplýva oveľa viac ako si to uvedomujeme. Určite sa vám lepšie učí tam, kde sa cítite príjemne a kam nemáte problém sa dostať, či už peši, MHD, alebo autom. A pri zabehnutom režime môže aj také niečo ako zmena miesta výučby spôsobiť cestovné a časové komplikácie.

6) Aká je cena kurzu? Ponúkate nejaké bonusy?

Cena kurzu by vás nemala “zruinovať”. Dávajte si však pozor na príliš nízke ceny a rôzne “lákajúce” zľavy.

Kurz je služba, nie tabuľka čokolády, a pokiaľ má škola kvalitných učiteľov, ktorí venujú čas nielen samotnej hodine, ale aj príprave na ňu, oprave hodnotiacich výstupov, atď., čiže čas, ktorý priamo vy možno nevnímate, tak zľavy neposkytuje. Môže poskytovať úvodné školné, po ktorom by už cena kurzu nemala klesať a byť zľavnená.

Odpovedzte si na otázku, či ste prišli na kurz preto, aby ste dostali zľavu, alebo preto, lebo si chcete osvojiť jazyk…

Kvalitná jazyková škola vám namiesto zliav poskytne rôzne bonusy vo forme učebných materiálov, mimo kurzové aktivity, na ktorých chce vás alebo vaše deti lepšie spoznať, aby vám mohla byť čo najviac nápomocná pri dosiahnutí vášho jazykového cieľa (napr. “otrepané :)” Vianočné večierky…).

Kľudne si článok uložte do mobilu a zoberte so sebou na zápis do jazykovkyVeríme, že vám aspoň trochu pomôže pri rozhodovaní a výbere.

KURZY A DOUČOVANIE

 

Jazykovka alebo sukromný lektor?